Aurinkosähkö

 

paneeli2

Auringosta voidaan muuttaa valoenergiaa sähköksi käyttämällä tähän tarkoitukseen kehitettyjä aurinkopaneeleita. Suomessa aurinkosähkön tuotantomäärä vastaa Keski-Euroopan tuotantomääriä, kylmempi ilmasto parantaa myös hyötysuhdetta.

 

Aurinkosähkölle ei ole tällä hetkellä olemassa olevaa tukimallia kuten muille sähköntuotantomuodoille. Tuotantotuen puuttuessa parhaan hyödyn järjestelmästä saa, kun aurinkosähköjärjestelmä asennetaan esim. tehtaan / hallin / teollisen tilan yhteyteen joka pystyy käyttämään tuotetun sähkön suoraan kohteessa ja välttämään ulkopuolisen sähkön ostamisen. Ostettu sähkö (sähkö + siirto + verot) korvataan aurinkosähköjärjestelmän tuottamalla sähköllä ja investoinnista saadaan kannattava ilmankin tuotantotukea. 

 

Keskitymme pääasiassa yritysten / kuntien / suursähkönkuluttajien hankkeisiin, mutta voit pyytää tarjousta myös pienempiin hankkeisiin meiltä. 

Toimitamme täydellisen aurinkosähköjärjestelmän asennettuna ja järjestämme tarvittaessa rahoituksen.

 

puhdastaenergiaa mainos 250x150

 

TUTUSTU VERKKOKAUPPAAMME OSOITTEESSA http://www.puhdastaenergiaa.fi

-AURINKOSÄHKÖ

-ILMALÄMPÖPUMPUT

 

 

 

Aurinkosähköjärjestelmät ja ilmalämpöpumput

 

Yli 20kWp aurinkosähköjärjestelmät: 

Ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  ja toimita seuraavat tiedot tarjousta varten:

  • Kohteen koko, paikka (koordinaatit, osoite)
  • Sähkön kulutus vuosi/kuukausi/päivä -tasolla (xls-muodossa saatavilla esim. sähköyhtiön verkkopalvelusta)
  • Rakennuskuvat rakennettaessa järjestelmä kattoasennuksena (kattokulmat, korkeudet, pinta-alat jne)
  • Muu olennainen tieto (esim. paljonko sähköstä halutaan korvata aurinkosähköllä)

Energiaa auringosta

Valtava energian lähde - jos kaikki maahan tuleva aurinkoenergia saataisiin hyötykäyttöön -> riittäisi koko ihmiskunnan vuosittaiseen energian tarpeeseen n. 2 tunnin aikana auringosta maapallolle tuleva auringonsäteily!

Auringon säteily vastaa Suomessa vuositasolla melkein samaa kuin Keski-Euroopassa. Kylmempi ilmastomme parantaa aurinkopaneelien hyötysuhdetta. Neliömetrin alalta on mahdollista ottaa aurinkopaneelilla talteen jopa 100kWh sähköä vuodessa.

Suomessa aurinkosähkö on vielä alkutekijöissä, markkinat kasvavat todella nopeasti lähivuosina. Sähkön siirtohintojen nousu vaikuttaa järjestelmien takaisinmaksuaikoihin lyhentämällä niitä useita vuosia. Aurinkosähköjärjestelmän tuottama sähkö käytetään omakotitalossa, maatilalla, tai yritysten / kuntien omissa tiloissa ja kaikki tuotettu sähkö vähentää ostosähköä (sähkön hinta + sähkön siirto + verot). Kun paikallisesti tuotettua sähköä ei hyödynnetä kohteessa, ylijäämäsähkö voidaan myydä verkkoon ja sähköyhtiö maksaa siitä korvauksen.

Aurinkosähkö on huoleton tapa siirtyä omavaraiseen sähköön!


Linkkejä:

http://www.temtoimialapalvelu.fi/files/2523/Uusiutuva_energia2015_final.pdf
http://www.seutuneloset.fi/uutiset/2015/12/02/urajarvella-toimii-maakunnan-suurin-aurinkovoimala
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/03/kotien-aurinkosahko-nyt-kovassa-kasvussa-uudellamaalla-jo-yli-260-voimalaa
http://www.finsolar.net/?p=2292&lang=fi